— O NÁS —

Příběh Itala, který si zamiloval Čechy

EZIO ELIA se narodil v jihoitalské Kalábrii. Vyrůstal ve velké rodině, kde se z generace na generaci dědily tradiční receptury regionálních jídel. Už v dětském věku se rozhodl pro kariéru profesionálního kuchaře. Jako kuchař a posléze šéfkuchař sbíral zkušenosti v restauracích po celé Itálii.

Na začátku devadesátých let Ezio navštívil Českou republiku a oblíbil si ji. Našel si tu budoucí manželku a roku 1994 v Praze otevřel pizzerii Rugantino, která brzy získala věhlas coby restaurace, kde se připravuje pizza, těstoviny a vůbec celá středomořská kuchyně podle originálních receptur a z originálních surovin.

V té době se Ezio stal vyhledávaným hostem televizních kuchařských show, kde diváky zasvěcoval do tajů italské kuchyně.

V roce 2013 otevřel v Nebušicích podnik "Ristorante pizzeria Da Ezio", který si brzy vydobyl renomé a sjíždeli se do něj čeští i zahraniční hosté. O osm let později restauraci přestěhoval do větších a útulnějších prostor v malebném a domáckém prostředí Přední Kopaniny, která je součástí Prahy 6, ale zároveň má rustikální atmosféru, která Eziovi připomíná jeho rodnou Kalábrii.

— NA ČEM SI ZAKLÁDÁME —

Chuť pravé Itálie má jméno Da Ezio

ČERSTVÉ INGREDIENCE

Vaříme výhradně z čerstvých surovin, které denně dovážíme. Jídla, která připravíme, jdou okamžitě na stůl.

ORIGINÁLNÍ RECEPTURY

Držíme se tradičních italských receptů. Ochutnejte například pizzu Montanara, která je naší chloubou.

DOMÁCÍ ATMOSFÉRA

Chceme, aby se u nás hosté cítili jako doma. Po všech stránkách vám vyjdeme vstříc, abyste se k nám rádi vraceli.

REZERVACE A OBJEDNÁVKY JÍDLA DOMŮ

+420 226 522 022

+420 220 612 247